gionee-p5w

Tech: mit tud egy alig 100 dolláros okostelefon?

Elöljáróban megsúgom: meglepően sok mindent. A mai napon Indiában bemutatott telefon, amit a Gionee P5W névre kereszteltek mindössze 95 dollárba kerül, de ezért az összegért cseppet sem lesajnálni való hardveres elemeket kapnak a vásárlók. 

A fényes műanyag házzal ellátott mobil kijelzője 5 hüvelykes, amin HD felbontásban sorakoznak a képpontok. Valljuk be, ez a felbontás ezen a képátlón még a legtöbb felhasználónál bőven elegendő, szóval csak a legfinnyásabbaknak lehet oka panaszra. Aztán említésre méltó még a készüléket működtető négymagos, 1.3 GHz-re skálázott MediaTek MT6735 lapka is, amelynek munkáját egy Mali-T720 grafikus gyorsító, valamint 1 GB RAM segíti. A belső tárhely mérete 16 GB, ami ráadásul bővíthető is, van LTE modemünk, 5/2 megapixeles kamerapárosunk, valamint egy cserélhető, 2000 mAh kapacitású akkumulátorunk.

gionee_p5w

A belépőszintű mobilon Android 5.1 Lollipop fut, a gyártó saját alkotású Amigo 3.1 felhasználó felületével megtoldva. A készülék már most megvásárolható Indiában, erős konkurenciát állítva az olyan okostelefonoknak, mint például a Xiaomi Redmi 2 Prime.

forrás