acer-liquid-jade-2

Két remek Acer mobilt mutattak be

A hazánkban leginkább laptopjairól, informatikai eszközeiről ismert Acer is képviseltette magát a barcelonai MWC-n, ahol két mobilt fedtek fel a nagyérdemű előtt. A telefonok a Liquid Jade 2, valamint Liquid Zest nevekre hallgatnak, és erős középkategóriás specifikációkkal rendelkeznek.

Az Acer Liquid Jade 2 5.5 hüvelykes Full HD AMOLED kijelzője jó eséllyel tűéles, és gazdag színvilágú tartalommegjelenítést szavatol. A vizuális élményt azonban nem csak megjeleníteni, hanem rögzíteni is pompásan képes, hála a 21 megapixeles elsődleges kamerájának, ami gyors autófókusszal, és 30 képkocka/másodperces, 4K felbontású videófelvétellel egészül ki. A barátok mindegyike belefér majd a csoportos szelfikbe, hála a 84 fokos, széles látószögű előlapi lencsének, melynek felbontása 8 megapixel.

Acer-Jade-2-2

Nyilván ilyen alkotóelemek mellé kell valamilyen tisztességes vas is, de szerencsére az Acer ilyen téren sem hozott rossz döntéseket. A mobilt egy Qualcomm Snapdragon 808 chipset hajtja, 3 GB RAM-mal megspékelve. A fájljainkat egy 32 GB-os háttértár várja, de ha netán ez nem lenne elegendő, bármikor belehelyezhetünk a telefonba egy micro SD kártyát is. Az ár még egyelőre nem ismert, de azt tudjuk, hogy Android 6.0-val érkezik a mobil.

acer_liquid_zest

Az Acer Liquid Zest már eg kicsit visszafogottabb specifikációkkal rendelkezik, viszont az ára sem vészes. Az 5 colos kijelzőre HD felbontást varázsoltak az Acer koponyái, a burkolat alá pedig egy négymagos, 1.3 GHz-es processzort tartalmazó MediaTek MT6580 lapkát rejtettek a 3G-s verzió esetében. A készüléknek nem meglepő módon létezik 4G-s variánsa is, ott egy MediaTek MT6735 végzi a számítási feladatokat. A modellek között különbség található a hangrendszer kiépítésben is: a 3G-s verzióban DTS Sound Studio található, míg LTE modemes társa egy fejlettebb, DTS HD Premium Sound technológiával lett felvértezve. A fotózást rábízhatjuk a 8 megapixeles elsődleges, valamint az 5 megapixeles előlapi kamerákra, előbbi f/2.0-s apertúrával bír.

A készülék árszabása nem titok: 109 eurót kóstál a 3G-s, 149 eurót az LTE változat.

forrás: GSMArena