concept-car

A Samsung új eszköze felokosítja az autókat

A Samsung bejelentette az MWC-n új autóokosító hardverét, a Samsung Connect Autót. A szerkezetnek az a célja, hogy intelligensebbé tegye az autónkat, azaz felokosítja őket. Az eszköz nemsokára elérhető lesz az USA egyes részein.

Csak simán az OBD-II portba kell csatlakoztatnunk a készüléket, ez egyébként az 1996 után gyártott autók többségében megtalálható. Szükségünk lesz még egy alkalmazásra is, ami Androidra és IOS készülékekre is egyaránt letölthető. Fel van szerelve még egy hotspottal is, így egyszerre 10 készüléknek tud Wifi jelet sugározni.

Az alkalmazás képes megtalálni az autónkat, ha netán nem emlékeznénk hol hagytuk. Ezen kívül összesíti a főbb adatokat: mennyi kilométert vezettünk, mennyi ideig utaztunk, mennyibe fog nekünk kerülni az elfogyasztott benzin és végül az átlag fogyasztást is kiírja. A My driving menüpontban pedig a ránk jellemző vezetési stílust összegzi és pontokat ad rá, mennyire vezetünk szabályosan.

Van egy funkció, ami az autód állapotát összegzi (motor állapota,
elektromos kütyükkel minden rendben van-e, stb). Az áráról még nem tudni semmit, egyes információk szerint olyan 80$ lesz az ára.